13 Mart 2016 Pazar

Alopesi

https://www.newhair.com.tr

  Alopesi


https://www.newhair.com.tr/hizmetlerimiz/alopesi.html


İnsanların bağışıklık sistemi vücuttaki bakteri, virüs ve parazitlere karşı kendini koruma altına alır. Stres altında, bazı hastalıklarda veya testesteron, androjen benzeri hormonların baskı oluşturması sonucunda agresif bir yapıya bürünen bağışıklık sistemi artık kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu nedenle kendine ait, insan için önemli olan hücrelerle savaşmaya başlar. Bu savaştan olumsuz olarak etkilenen kıl köklerindeki lenfosit hücreler normal düzenini değiştirerek ‘’Sitokin’’denilen saç dökülmesine neden olan kimyasallar salgılamaya başlarlar. Bu durum neticesinde vücutta ve başta kıl yapısında bozulma yaşanıp, dairesel dökülmeler oluşur. 
 hastalığı için yeni “MEDİKAL SAÇ” saçsızlığı ortadan kaldıran en profesyonel tekniktir. Bu yeni sistemle saçlanmak, bu zamana kadar yapılan en seçkin saçlanma tekniği olarak otoritelerden tam not almaktadır.

Alopesi Dermatologlar tarafından teşhis edilen bir deri hastalığıdır. Alopesi’ninde 3 çeşidi bulunmaktadır. Alopesi hastalığından muzdarip olan insanların “MEDİKAL SAÇ” ile değişimlerine gelin beraber göz atalım.

1-Alopesi Areata:

Kafa derisi üzerinde dairesel olan dökülmeye ek olarak sakal bölgesinde seyrekliklerin görülmesi şeklinde belirtileri vardır. Bu dökülmede tek bir alan olabileceği gibi birden fazla alanda da dökülme meydana gelebilir.

2-Alopesi Totalis:

Kafa derisi üzerindeki saçların neredeyse tamamının dökülmesidir. Yüz kısmında olan kıllarda (sakal, kaş, kirpik) bazı durumlarda dökülme meydana gelmeyebilir.

3-Alopesi Universalis;

Vücutta bulunan tüm saç ve kıl köklerinin dökülmesi anlamına gelir. En az rastlanan bir hastalık türü olmasına karşın,bu hastalığa kapınıldığı takdirde kişiyi sarsıcı bir süreç beklemektedir.Bu hastalığa yakalananlardan biri olarak Futbol severlerin yakından bildiği ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina’dır.
Saç dökülmesi olan bireyler için tasarlanan dökülme önleyici losyon veya tedavi içerikli çalışmalar, Alopesi hastaları için pek anlam ifade etmeyebilir. Bu yüzden en etkili çözüm olan “MEDİKAL SAÇ” Alopesi hastaları için hayati önem taşımaktadır. Görsel değişiminden ötürü psikolojik bunalım yaşamasının yanı sıra, bu hastaların kafa derilerini güneşten olabildiğince korumaları gerekmektedir.
2000 yılından bu yana birçok insanın saç sorununu çözmüş profesyonel ekibimiz, en yeni teknik olan “MEDİKAL SAÇ” sistemini uygulamak için sizi de bekliyor olacak. Kalitemizi ve farkımızı test etmek için ilk fırsatta randevu alınız.

"Kemoterapide Saç Dökülmesi"ne Karşı New Hair..

Aşağıdaki Alopesi makalesi Vikipedi Ansiklopedisinden alınmıştır.
Alopesi areata (Latince: Alopecia areata) ya da halk arasındaki adıyla saçkıran ya da kılkıran hastalığı, saçlı deri,sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler ve diğer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir biçimde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır.
Hastalığın sık yinelemesi ve nasıl seyredeceğinin bilinmemesi nedeniyle hastaların yaşam kalitelerini etkilemesi olasıdır. Hastalığın nedenleri olarak genetik, psikolojik stresler, hücresel ve humoral bağışıklık, endokrin, bulaşıcı ve sinirsel etkenlerin rolü olduğu öne sürülmekle birlikte, altta yatan neden tam olarak bilinmemektedir.[1]
Özellikle Stres altında, otoimmun hastalıklarda veya androjen, testesteron benzeri hormonların baskılaması sonucunda agresifleşen bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaşmaya başlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit denen hücreler sitokin diye adlandırılan kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder